הוספת קומה לבית קרקע / משותף בשיטת הבנייה הקלה

אם גם אתם גרים בבית פרטי או משותף ורוצים להוסיף קומה קחו בחשבון שזהו תהליך מורכב המחייב עבודה מקצועית וזהירה אך היתרונות רבים, בעיקר כאשר הפרויקט מבוצע בשיטת הבנייה הקלה בדרך כלל יהפכו אותו לכדאי.

יש מספר בלתי מבוטל של בניינים רבי קומות בישראל ובתי קרקע שלא ניצלו את מלוא פוטנציאל אחוזי הבנייה שלהם. על בתים אלו אפשר לבנות קומה ואף קומות נוספות על גג. בנייה שכזו תגדיל בצורה משמעותית את גודל הבית, וכמובן – גם תעלה את ערכו של הנכס. אז אם נגמר לכם המקום? למה לא לבנות קומה נוספת, פשוט לא?

אם אתם גרים בבית פרטי או משותף ורוצים להוסיף קומה נוספת קחו בחשבון שזהו לא עסק פשוט, המחייב תשומת לב מלאה ועבודה זהירה כדי להמנה למשל, מנזק למבנה הקיים עקב העמסת יתר של משקל עליו. למרבה השמחה, יש פתרון מצוין שהופך את החיים לקלים פי כמה.

הוספת קומה בשיטת הבנייה הקלה

כפי שיוכלו להעיד אינספור אנשי מקצוע, במקרה של הוספת קומה על גבי גג הבית, הפתרון המושלם הוא בנייה קלה ומתקדמת ולא קשה להבין מדוע: מעצם ההגדרה "קלה", מובטח שמשקל הקירות יהיה נמוך בצורה משמעותית ממשקלו של הבטון (ראו משמעות המונח בנייה קלה), מה שמקטין את הסיכון שהוזכר עד למינימום האפשרי. זאת ועוד, הבנייה הקלה מציעה גמישות מלאה, כאשר כמעט בכל בית עם אחוזי בנייה אפשר לבנות קומה נוספת על הגג.

לפני שמתחילים

עבודת שיפוצים לבית, ועל אחת כמה וכמה תוספת קומה, עלולה להיות מורכבת ויקרה. החשש הוא מתהליך שנמשך אינסוף חודשים ואף מעל שנה ומגיע לעלויות "מפלצתיות" שקשה מאד לעמוד בהן. במקרה של בנייה קלה, אפשר להיות רגועים גם מהבחינה הזו. אומנם חומרי הגלם אינם זולים וגם לא כוח האדם אך מכיוון שרוב העבודה מבוססת על הכנת הקירות במפעל, הופך את השיטה למהירה, איכותית ונקייה פי כמה ביחס לבנייה קונבנציולנלית. המהירות והנקיון מאפשרים:

  • הערכה מדוייקת של עלויות וזמני הביצוע עד השלמת הפרויקט
  • הביצוע הנקי והשקט יחסית מאפשר ברוב המקרים המשך התגוררות בנכס במקביל לעבודות השיפוץ

מכיוון ששגרת החיים של בני הבית אינה נפגעת והם יכולים להמשיך להתגורר בבית באין מפריע במשך תקופת הבנייה הקצרה, מבלי שהם צריכים לעבור לדירה זמנית חלופית נחסכות עלויות מעבר ושכירות.

כיצד ניגשים לפרויקט הוספת קומה?

במידה ותוספת הבנייה היא לבית פרטי נדרשים אישורים והיתרים מתאימים. כמו בכל שיפוץ חיצוני יש צורך בהוצאת היתר בנייה.

בבנייה משותפת בנוסף לכל האישורים וההיתרים לרוב ידרש גם רוב של 75% מבעלי הדירות שיסכימו לתוספת לצורך קבלת היתר על פי חוק התכנון והבנייה. יש לעמוד ולמלא את כל דרישות העירייה. יש להגיש בקשה מתאימה לוועדה המקומית ולאפשר לבעלי הדירות להביע את התנגדותם, במידה וקיימת מול הרשויות במשך פרק זמן סביר (בדרך כלל 14 ימים ממועד ההודעה).

אל תוותרו על פנייה למומחים

יחד עם הכתוב מעלה, ולמרות היתרונות הטבעיים הרבים של השיטה, אסור לקחת את ההצלחה של הוספת קומה בבנייה קלה כמובנת מאליה. כמו כל סוג אחר של שיפוץ, גם כאן חייבים לשים דגש על עבודה מקצועית המבוצעת על ידי הגורם המבצע. יש לראות שהוא מחזיק בהסכמה ובניסיון לעבודות בשיטת הבנייה הקלה, וכן לתאם איתו מראש את כל שלבי התהליך ומאפייניו: חומרי הגלם הרלוונטיים, שלבי העבודה, לוח הזמנים, המחיר, האחריות וכן הלאה.

נקודה חשובה נוספת היא שבמקרה של הוספת קומה, בלי קשר לשיטת הבנייה, יש צורך בקבלת כל האישורים הרלוונטיים מהרשות המקומית אשר הבית נמצא בתחומיה. התהליך הבירוקרטי הזה נמשך תקופה, כך שרצוי לא לחכות לדקה ה-90. את הבנייה אפשר להתחיל רק אחרי שמתקבלים כל האישורים. חברה שמתחילה לבנות לפני שהיא בודקת את האישורים או מסייעת בקבלתם צריכה להדליק אצלכם נורה אדומה.

"אפיק בנייה מתקדמת" מספקת ללקוחותיה שירותי בנייה פרטית ותוספות בנייה משלב התכנון וקבלת ההיתרים הנדרשים ועד לקבלת המפתח תוך שימוש בתכנולוגיות המתקדמות בתחום. אם אתם מעוניינים לשמור פרטים נוספים על שיטת העבודה שלנו אנו זמינים לרשותכם.

לפרטים וליעוץ ראשוני